Om mig själv..

10924784_10153165658976842_9137805232837183445_nNej, jag är inte utbildad och har inte erhållit några fina certifikat. Bara en glad amatör som vaknat lite sent.. Har mycket kvar att lära och jag delar gärna med mig av mina upptäckter. Hoppas att man kan få hjälp och tips på vägen.

Ett glas vin är ett ögonblick av insikt, en blick i historia, geografi, hantverk, geologi.. Och så mycket annat. Varje glas är unikt beroende på vart och när det upplevs.. och med vem. En spännande värld som jag fascineras av och längtar till nästa glas.

img_2053På bilden sitter jag och dricker min första stora vinupplevelse.
Glaset som tog mig in i vinvärlden och anledningen till att vilja lära mig mer.

På en bilresa genom Toscana hade jag bokat ett bed and breakfast i en by som heter Montalcino. Jag visste inte då vad Montalcino är känt för men jag förstod snabbt att här producerade mycket vin. Efter en dag på vift i bil och bad i varma källor, så var vi trötta och hungriga. Vi stannade till vid förstas bästa vägkrog och beställde in en varsin pizza. 

En stor tjock pärm lades framför mig och blev förvånad när jag såg att det var vinlistan.
Jag sneglade på servitrisen och sa att jag sett att man odlar mycket vin i området och gärna skulle vilja prova något som var typiskt för distriktet. Hon snappade år sig vinlistan och gick tillbaka in utan ett ord. Servitrisen kommer snabbt tillbaka med ett stort glas och börjar afastellitt hälla upp, ställer ner flaskan och backar tillbaka. Hon säger ingenting men tittar uppmuntrande på mig.

Jag sniffar, snurrar och sippar.. säger ingenting, men tittar upp på servitrisen.. jag måste haft en blick i ögonen som avslöjande mig.. för hon ler stort mot mig. Hon förstår.. att jag förstår.. Aldrig hade jag upplevt ett vin som kunnat beröra mig så.. och det är det som jag idag älskar med vin.

Idag har jag upplevt många viner.. men man kommer alltid att komma ihåg den första.. Vilket var din första vinupplevelse?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s