Domaine da Fa – Beaujolais En Besset

Att sommaren nu är förbi får vi nu acceptera och vi kan istället njuta av härliga höstdagar. Jag har redan varit ute i svampskogen och trampat mossa, njuter av den friska höga luften, se bladen ändra färg för att sedan falla till marken.
Förra helgen i skogen var det karljohanssvampen som regerade, men nu så har trattkantarellerna redan sett dagens ljus. Tidigare än vanligt får man konstatera.

Jag har alltid älskat hösten, man skördar i trädgårdarna och bunkrar inför vintern. Kvällar med tända ljus, en filt, grytor som puttrar och mustiga viner. Jag tycker att ett glas beaujolais kan vara ett fantastiskt alternativ och framförallt ett mycket bra sällskap i köket medans man rensar svamp och rör i grytor.. men man behöver inte vänta till den tredje torsdagen i november då man släpper årets omgång av beaujolais noveau.
Det finns tillgängligare och bättre flaskor att tillgå.

img_7330

Juicy och spicy, packat med solmogna bigarråer, mogna skogshallon, jordgubbsmarmelad, blöta stockar och stenar, färska örter, nejlika och kanel. Knastertorrt med en läskande syra som får det att vattnas i munnen.
Serveras svalt i stora glas som snabbt töms utan att man riktigt hänger med.

Beaujolais En Besset 2015
Domainde De Fa
Frankrike-Bourgogne-Beaujolais
Gamay
Pris: ca 130kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s