Chante Cigale – Chateauneuf de pape

Kom över några flaskor för något år sedan, då jag läst ett flertal recentioner som hyllat detta vin hade jag höga förhoppningar. Jag var då faktiskt inte jätte imponerad. Har svårt när faten tar över, men jag hoppades de skulle ge med sig efter något år på rygg.

Ibland lönar det sig med att hålla sig till tåls..

En vit fet och något vaxig påve, mango, vitpeppar, aprikos, grape, vita päron och en näve grus. Kraftig fatkaraktär och markerad syra, men har mjuknat något under året sedan vi provade det sist, låter resten av flaskorna ligga lite till.. Kräver mat och gärna något fett på tallriken.

Chante Cigale

Chateauneuf du pape

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s