Chapelle – Chinon

Vi kom för några dagar hem från en fantastisk vinresa genom Italien och Frankrike.
Många lådor vin har konkats in från bilen, registrerats och sorterats in i de vinkylar som nu är så gott som fyllda till max.

Jag valde sedan en flaska ur samlingen som jag inte hann prova under stoppet vi gjorde i vinbutiken.. eller jag.. vinbutik var väl att ta i.. en grotta snarare.. En av de stora grottorna eller kulverterna som går som ett när under staden Chinon, fungerade även som en vinkällare och butik med provning. Vi gjorde bara ett kort stopp, hoppade provningen men köpte ändå några lådor på måfå. Ibland är det kul med överraskningar..

2017-07-28 15.03.38

En Cabernet Franc precis så som jag hade föreställt mig. Rund, fruktig, frisk syra och sandiga tanniner. Plommon, blåbär, svartvinbär, skogshallon, inlagda körsbär, lakrits, kaffe, en knippe örter, frisk grön mossa och grusdamm.. lätt lönnig kropp med några extra valkar gör det klunkvänligt, men i glaset drar syra lite i bettet och med lite extra fett i maten så kliver tanninerna fram och ger en snygg balans..chapelle

Chapelle Chinon Rive Gauche

M.Plouzeau
Chateau de la Bonnelière
France-Loire-Chinon

Pris: 13€

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s