Podium

Någon mer än jag som övertalar mig själv om att våren är på väg?
De tunga röda vinerna känns inte lika lockande längre och man längtar efter svala friska viner.. gärna vita..

I ett flertal bloggar och artiklar jag läst spås det om en uppgående trend bland just vita viner, och förutom att rieslings och Loire flyttas fram på hyllorna så kommer vi förmodligen att se fler av vita italienare på systemet. Jag känner att det är en passande trend att bevaka ytterligare, och dessutom lära mig mer utav.

Stor och frisk doft. Friskt och fräscht med massor av vit mineral, päronsplit, hårda citronkarameller, mandeltosca, gula äpplen, anis och bivax. Toner av fat som inte tränger på, utan ger en finstämd struktur.

Jag kan inte påstå att jag har druckit tillräckligt många viner på verdicchio för att kunna bedöma dem rättvist, men det kommer säkerligen bli fler..

Podium 2014

Gioacchino Garofoli
Italien – Marche

Druva: Verdicchio

Artnr: 81567
Pris: 166kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s