Elio Altare – Langhe Nebbiolo

Varför gå över ån efter vatten?
Oftast när jag provar vin så springer jag runt och letar efter nyheter, eller blir nyfiken på viner jag läser om i olika artiklar. Även om jag har ett par beställningar liggandes på bolaget från senaste släppet så tänkte jag att jag skulle prova en flaska som jag redan har hemma. Har ju faktiskt ett flertal flaskor liggandes som jag aldrig provat mig igenom ännu.

Det är ju inte varje dag man kan unna sig en Barolo, men en enklare nebbiolo kan man ju njuta av desto oftare. Denna är inte alls så pjåkig, även om jag har druckit mer komplexa nebbiolos i samma prisklass.

Full av frisk frukt, körsbär, röda vinbär, nypon, rosenblad, svart te, örter, salubrin, tobak, jord, blod/järn och viol.

Kanske behöver den mer luft, eller mer tid.. men den var lite lätt återhållsam.

Langhe Nebbiolo 2014
Elio Altare

Italien- Piemonte
Nebbiolo

Artnr: 75210
Pris: 199kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s