Barbera del Monferrato

Inför sommarens semester i  Piemonte så har jag börjat att öppna lite olika viner från regionen för att se om jag kan hitta några intressanta producenter att besöka, det finns ju faktiskt mycket mer att stuffa In i bilen än Barolo.. varför inte några härliga Barbaras eller Dolcetto? 

Just den här flaskan blev jag inte så impad av. Visst är det ett bra vin som säkert klarar att vänta några år innan den öppnas.

Stor doft och ett bra djup.. packad med frukt.. Körsbär, plommon, kaffe, mörk choklad, russin, skokräm, violer och örter.. mjukt men kraftigt och en frisk syra. Kanske saknar jag lite elegans eller så behöver jag något på tallriken för att det skall bli rätt.. Men visst är trevligt vin till en liten peng.

Jag tror att jag måste dricka Barbera oftare..

Barbera del Monferrato

Livio Pavese

Artnr: 74960

Pris: 110kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s