Brunello di Montalcino – Val di Suga

Ibland längtar man bara så mycket till Italien att man måste slå på Tiziano Ferro på högtalarna, ställa sig vid spisen och köra långkok medans vinet luftar. Ikväll var just en sådan kväll.. en alldeles galet god OssoBuco blev en fullträff till kvällen Brunello.
Mörk röd frukt, körsbär, färska örter, en buske med salvia, vildrosor, en rykande espresso, våt jord, mörk bitter choklad, hasselnötsmassa och pomerans.. någonstans lurar lite soltorkade tomater och en doft av kanelstång. Den behövde några timmars luft för att öppna sig, och den skulle säkert göra sig bättre om några år. Men ibland är det friskt att bryta dem unga. Frisk frukt och hög syra.

Ett vin jag gärna dricker en sen ljummen kväll efter solen gått ner på ett torg, igen liten stenig by uppe på Montalcinos kullar.. där man ser siluetterna av kyrktornet och de höga cypresserna, sorlet från gatorna och den svaga brisen.. som en gång för så många somrar sedan. 

Val di Suga

Brunello di Montalcino 2011

Sangiovese

Artnr: 42302

Pris: 260kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s