Le Petit Havt Lafitte

Förra julen öppnade jag en av dessa flaskor och jag vill mig minnas att jag fann det alldeles, alldeles underbart..
Så den här julen så tänkte jag se om upplevelsen blev densamma. Men tyvärr så föll det mig inte alls läppen den här gången.

Kanske har jag utökat mina preferenser eller så har var man alldeles för stinn av julmaten.. eller så är det helt enkelt inte fullt så bra som jag vill erinra mig. Visst är det ett bra vin, men för mig känns den för tät och svulstig.. saknar den lätthet och elegans som jag oftast fastnar för. Kanske är den lite sluten..


Mörk mogen frukt, svarta vinbär, björnbär, blåbärssoppa, katrinplommon, russin och sötlakrits. Jag hamnar på en mörk ladugårdsbacke där dörren till stallet är stängd, men man anar de varma hästarna där inne. Det har regnat över den dammiga grusplanen, gräsmattan är genomsur, sadeln är blöt och det har regnat in i vedboden. Kraftig, tät, mjuka tanniner med en avslutande bitterhet.

Le Petit Havt Lafitte
Smith Havt Lafitt

Peccac-Léognan
Red Bordeaux Blend

Pris: 299kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s