Morgon Côte du Py 2014

Efter att mitt instagramkonto fyllts med bilder och hyllningar över detta vin, likaså bloggar och artiklar så kände jag att jag bara måste testa detta.

Min tidigare erfarenhet av Beaujolais har inte fått mig helt övertygad.
Men det kanske beror på att man inte hittat rätt flaska som lockat in mig i Bojoträsket.

Efter ett himla letande så lyckades jag få tag i några flaskor. Bor man i en liten håla så krävs det en hel del meck för att få erhålla flaskor i begränsad upplaga. Systembolaget i all ära.. men är det slut på webblagret och ingen annan finns att vända sig till så får man glatt sätta sig på tåget in till Stockholm.

morgon

Jag fick kämpa en bra stund för att öppna flaskan, den hårda lacken sprätte ner hela köket.. Färgen är läckert lysande rubinröd.. Känner mig som en vampyr som ser halspulsådern pulsera på en vacker hals.

Men första sniffen i glaset fick mig att rygga tillbaka med förskrämd min.. hua.. det stank kraftigt av sur gammal gödselstack.. sköt ifrån mig glaset och lät det stå en timme eller närmare två.. skeptisk till att ge mig på det igen.

Men vid ett andra försök så har ångorna lättat och jag befinner mig snarare i skogen på en svettig häst bland fuktig mossa, våta stenar, en äng av violer och vildrosor. Fantastisk bärigt med skogshallon, mörka körsbär, tranbär med en bukett färska örter, svartpeppar och nejlikor.. men i hörnen på glaset ligger några geléhallon och svarta vingummin och skramlar.. ja ni hör väl att jag är tvärsåld.. Kan inte sluta smacka..det är mjukt, det är godissyrligt, friskt som en fjällbäck och det är fantastiskt läskande.. smack, smack..

Undrar hur man skall bete sig för att komma över fler flaskor.. tips någon?

Morgon Côte du Py 2014
Artnr: 95111
Producent: Jean Foillard
Distrikt: Beaujolais/bourgogne
Druva: Gamay
Pris: 269kr

En reaktion på ”Morgon Côte du Py 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s