Château Musar


Tyvärr så började inte mitt vinintresse tillräckligt tidigt.. Tänk om man hade haft turen att upptäcka denna fantastiska värld i yngre år. Det finns så många viner som gått mig förbi, och jag har så otroligt mycket kvar att upptäcka.

Men jag har insett att jag tycker att vin med ålder är otroligt spännande. Att gå dricka ett glas med historia, och få blicka tillbaka i tiden samtidigt som man smakar utvecklingen.

Därför blev jag så lycklig över att få tag på tre flaskor Chateau Musar 1999. Jag har läst att detta skall vara ett av de 1001 vinerna man måste dricka innan man dör enligt Hugh Johnsson och det har blivit hyllat av ett gäng välkända skribenter.

Oroad blev jag när jag öppnar flaskan och korken smular sönder.. Ett direkt obra tecken, men det behöver ju inte betyda att det är kört.

Färg: Mörkröd med en orangebränd ton på tungan

Doft: Kryddig doft, full av en hopp röda och mörka bär, svarta vinbär, läder, fuktig tobak och kanel.. Men jag anar en ton av oxiderat.. Eller..

Smak: Fylligt, kraftfullt, mogna vinbär, choklad, kanel och pomerans hänger sig kvar i gommen. Mjuka fina tanniner.. Och sedan kommer en oxiderad ton igen.. Jo, visst gör det det??

Efter att ha sniffat och swirlat har syret tagit över och vinet som jag tyckte ha så mycket potential att njuta.. Det dog där i glaset.. Fasen! Den där korken måste ha tagit in tjuvluft.. Å vad trist!

Men jag har två flaskor kvar. Hoppas att de klarat sig bättre så att jag kan få uppleva detta vin som alla talat så väl om.

Chateau Musar 1999
Artnr: 95159
Pris: 349 kr
Lansering 2016-03-18 (480 flaskor)
Land: Libanon
Druva: Cabernet Sauvignon, carignan, cinsault

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s